Απόδειξη ότι οι πλείστοι “ειδικοί” εν πολιτικοί, όι επιστήμονες

Το μέσο άτομο πάει ένα πανεπιστήμιο, πιάννει ένα πτυχίο κουτσά στραβά, βρίσκει μια δουλειά και εάν είναι καλός σε τζιήνο που κάμνει προχωρά τζιαι κάμνει καριέρα. Αν δεν είναι καλός, αρκέφκει τζιαι μάσσιεται να έβρει άλλους τρόπους να φκεί πουπάνω.

Ο πιο σύντομος τζιαι σίουρος εν η πολιτική γιατί πάντα έσσιει αρκετούς παλαβούς το σύστημα. Απεριόριστοι πελάτες, ειδικά αν τους σήρεις κανέναν τυρούι ότι θα τους "σάσεις". Τούτη τραγικώς, εν η ιστορία της επιστήμης σήμερα όπως εξελίσσεται.

Οι παραπάνω που τούτους τους πολιτικούς ονομάζουν τους ευατούς τους "ειδικούς" επειδή έχουν ένα πτυχίο (που ένας θεός ξέρει πως και πόθεν το αποκτήσαν). Και επιστέψαμε ότι εν "ειδικοι" γιατί τζιαι εμείς που ξέρουμε κάτι τις, θέλουμε να ονομαζόμαστε "ειδικοί". Η ποιότητα της γνώσης τους όμως φαίνεται καθημερινά μέσα που τον τρόπο που ερμηνεύκουν την επιστήμη.

"Πιστεύω εις μιάν αγίαν, ορθόδοξη και έγκυρην βιβλιογραφία"

Ούλλοι ξέρουμε πως να έβρουμε βιβλιογραφία που άλλα πειράματα. Αννοίεις μιαν έρευνα, θωρείς την πουπάνω-πουπάνω, επικεντρώνεσαι στο abstract (που είναι η περίληψη) τζιαι βάλλεις την μέσα στο επιχειρημα σου όπως είναι.

Μια μικρή μειονότητα θα κάτσει να δεί πως έγινε το πείραμα, την μεθοδολογία, στατιστική ανάλυση, την βιβλιογραφία του ερευνητή που έκαμε το πείραμα. Το πιό σημαντικό, ερευνούμεν εάν επαναλήφθηκε το πείραμα με τον σωστό τρόπο για να επιβεβαιώσει την υπόθεση. Τούτοι εν οι επιστήμονες και τούτο πράττουν κάθε μέρα, ειδικά όταν φκούν έξω που το πανεπιστήμιο.

Να βρίσκεις βιβλιογραφία τζιαι να την ξιουρίζεις πουπάνω-πουπάνω δεν είναι επιστήμη και δεν σε κάμνει ειδικό. Να σήρνεις απλά συνδέσμους με "στοιχεία που έρευνες" δεν κάμνει το επιχείρημα σου επιστημονικό. Απλά κάμνει σε καλό να βρίσκεις βιβλιογραφία και σε βάλλει ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με κάποιον που έκαμε ένα google τζιαι ήβρεν να σου δώκει μιαν αρλούμπα ως στοιχείο. Δεν κάμνεις επιχείρημα με το "πολλές έρευνες λένε". Απλά είσαι ένα πολλά κακό copy-paste.

Ότι πτυχίο τζιαι να απόκτησες, εάν το 95% που κάμνεις στα social media κυρίως είναι να πετάσσεις βιβλιογραφία, δείχνει ότι το μόνο που έμαθες να κάμνεις στο πανεπιστήμιο είναι copy-paste βιβλιογραφία. Tην συλλέγεις όποτε και όπου σου καβλώσει για να στηρίξεις το παρών επιχειρημα σου. Εάν δεν έσσιεις βιβλιογραφία που στηρίζει την αντίθετη άποψη τότε όντως είσαι ένας πολιτικός που θέλει να επιβάλει κάτι, όχι να το αναλύσει. Εάν δεν έσσιει βιβλιογραφία που την αντίθετη άποψη τότε η επιστήμη σου εν φτωχή. Εάν θκιαλέεις να μεν την δημοσοποιείς τότε εκτός που πολιτικό κάμνεισε και ασπόνδυλο.

Η φήμη εσκότωσε την επιστήμη στα social media

Δεν είσαι και ούτε ήσουν ποττέ επιστήμονας. Εάν ήσουν θα έπιανες την κάθε έρευνα και θα την έγδερνες που πάνω ως κάτω για να έβρεις τα λάθη της. Θα ήσουν πνιμένος μέστην αμφιβολία τζιαι σίουρα δεν θα έφτανες στο σημείο να γίνεις πολιτικός για να περάσει το δικό σου ως νόμος για την "προστασία του συνόλου" επειδή "ξέρεις καλύττερα". Δεν θα προσπαθούσες με κάθε ευκαιρία στο Facebook να ποστάρεις αυθαίρετα έρευνες που δημοφιλή "εγκυρους" συνδέσμους για να δεί ο μέσος αμπάλατος και να πειστεί. Να πιστεί σε "τί"? Ότι τα ανώτερα ινστιτούτα τζιαι εσού που τα αντιπροσωπεύκεις θέλουν το καλό του? Έσσιει άλλο τρόπο να το μαθει τούτο που την πραγματική ζωή.

Εάν κατανοείς ότι η επιστήμη αναθεωρεί τζιαι αλλάζει συχνά τότε θα αφήνεις τον κόσμο να ακολουθεί όποια γραμμή θέλει και θα αφήκεις το δικό σου evidence based practice να λάμψει μέσα που την μεθοδική ανάλυση σου πάνω στον ελεηνό τοίχο σου.

Ένας πραγματικός επιστήμονας θα κρίνει τζιαι θα αναλύει συνέχεια το σχέδιο, μεθόδους και αποτελέσματα των ερευνών, θα ασχολείται συνέχεια με έρευνα και θα ποστάρει στοιχεία που εν ενάντια σε εκείνο που ήβρε. Εάν κατανοεί όντως το αντικείμενο θα κρίνει και θα εξηγεί τα ευρήματα με πολλά ξεκάθαρο τρόπο και τον κόσμο θα τον γεμώνει αμφιβολίες τζιαι σκεπτικισμό τζιαι όι σιουρκά. Ξέρω, ενα βαρετό και θα χάσεις "followers" τζιαι ενναπρέπει να έβρεις άλλον τρόπο να φκάλλεις το ψωμί σου.Δεν θα ελαλεν ότι "εγώ είμαι ταπεινός επιστήμονας που διδάσκει την αβεβαιότητα" τζιαι με κάθε ευκαιρία στην ζωή του θα επέβαλλε την άποψη του με το ζόρι τζιαι διά νόμου. Τούτο εν μεγάλο σημάδι απατεώνα πολιτικού με συγκεκριμένη ρητορική, τζιαι όι επιστήμονα.

Πηέννετε μέστα προφίλ των "επιστημόνων" τζιαι "ειδικών" που ακολουθείτε τζιαι θα δείτε ότι η μόνη τους έννοια είναι να βάλλουν συνδέσμους που ιστοσελίδες που μπαίνει τζιαι η κουτσή Μαρία. Δεν κάμνουν τππ διαφορετικό που τζιήνους που τες ελεηνές ιστοσελίδες που κατηγορούν. Απλά δειούν μιαν διαφορετική εκδοχή βάση του τι επαπαγαλέψαν που την αυθεντία που υπηρετούν αλλά φτωχά κατανοούν.

Πολιτική και φήμη, ο κώλος της βαρέλλας

Φωνάζουν όπως τους πελλούς γιατί ο κόσμος πιστεύκει την κάθε μαλακία που διαβάζει χωρίς να "ερευνά". Δεν θωρούν ότι κάμνουν ακριβώς το ίδιο. Δεν θωρούν ότι είναι ακριβώς τζιήνο που κατηγορούν. Ο παραπάνω κόσμος δεν "ερευνά" γιατί ακριβώς έμαθε να πιστεύκει μιαν αυθεντία όπως τούτοι σαν "ειδικοί" του διδάσκουν καθημερινά.

Τζιαι επειδή τα στοιχεία του 99% των ερευνών εν πολλά αδύναμα επιστημονικά, καταλήγουν να γίνουνται δογματικοί για να "πιστέψει" ο άλλος τα στοιχεία που δειούν. Εν πολλά γλυτζιήν το αίσθημα της αναγνώρισης τιζαι φήμης. Γίνουνται με άλλα λόγια πολιτικοί. Φέφκουν εντελώς που τον χώρο της επιστήμης, τζιαι πάσην στον χώρο της πολιτικής για να επιβάλουν με το ζόρι την άποψη τους. Κάμνουν συνδέσμους, οργανώνουν συμβούλια, λόμπυινγ, οτιδήποτε για να επιβάλουν την "επιστήμη" τους. Σε ποιους? Στους πολλούς. Στους πολλούς που ξέρουν ότι είναι κατα μέσον όρο αμπάλατοι αλλά ταυτόχρονα τζιαι ο λόγος που εν διάσημοι γιατί χωρις την αποδοχή τους δεν θα ήταν διάσημοι.

Τζιαι ο κόσμος αναρωθκιέται γιατί ποττέ τίποτε δεν αλλάσει ενώ τζιήνο που χρειάζεται ουσιαστικά είναι να σηκώσει έναν καθρέφτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *