Τι λαλούν τα Cyprus Papers για εσένα

Εχτές το Al Jazeeira, έφκαλεν ένα ντοκυμαντέρ για το ξέπλυμμα χρήματος τζιαι την αγορά διαβατηρίων στην Κύπρο. Αλλά τζιήνο που δείχνει πραγματικά δεν έσσιει να κάμει με το ξέπλυμμα η τα διαβατήρια. Έσσιει να κάμει με την αραπο-νοοτροπία που πάντα είχαμε τζιαι πάντα θα έχουμε. Εξου τζιαι γιατί εφτασαμε σε σημείο που το κοινωνικό κωλοσυμβόλαιο που εχτίσαμε σαν λαός, να φακκά χαμέ οποιοδήποτε νόμο τζιαι να να μηνίσκουμεν κούππες άπαννες μέσα σε ένα πέπλο "ότι-ναναι". Τούτο δείχνει τζιαι το ντοκυμαντέρ στο τέλος.

Το ντοκυμαντέρ δείχνει ξεκάθαρα τζιήνο που ο κάθε Κυπραίος ξέρει. Δείχνει ξεκάθαρα τζιηνο που το 99.9% των Κυπραίων έκαμε. Δείχνει ξεκάθαρα τζιηνο που θα συνεχίζει να κάμνει για να επιβιώσει μέσα σε τούντο νησί της κατάντιας τζιαι του βολέματος. Δείχνει γιατί τζιηνοι που αξίζουν φέφκουν που τούντο τόπο τζιαι γιατί ο κάθε άχρηστος μεινίσκει για να βολευτεί με τους ομοίους του. Δείχνει πως ο ξεπεσμός γίνεται συνήθειο. Δείχνει πως δεν θα αλλάξει ποττέ τίποτε, γιατί τζιηνος που ψηφίζει, κρυφά-κρυφά θέλει να είναι όπως τζιηνον που τον δοιηκά. Επειδή τούτον εν το όμορφο της Δημοκρατίας. Οι πολιτικοί εν απλά ο μέσος όρος της μέσης άποψης, ηθικής τζιαι νοοτροπίας του κάθε αμπάλατου που καλεί τον ευατό του "πολίτη".

- Σκέφτου να φαντάζεσαι ότι το υπόλοιπο Κυπριακό σύστημα δεν δουλευκει όπως στο ντοκμαντέρ. Που τες προσλήψεις στο δημόσιο ως την ίδια την Δημοκρατία που προσκυνάς.

- Σκέφτου να είσαι κυβερνητικός υπάλληλος ή συντεχνιακός ή άλλοσπως νεκατωμένος μέσα στην κυβέρνηση -- για να γίνεται η δουλειά σου -- τζιαι να "νύπτεις τας χείρας σου" όπως οι Ναζί στην δίκη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με το κυπριακό "μα εμείς επιανναμμεν διαταγές εγιώ εντζιαι".

- Σκέφτου να πιστεύκεις ότι η ΕΕ ή Αμερική ή ή ή άλλη δύναμη κάμνει πολέμους για να "προστατέψει την δημοκρατία τζιαι τον απλό κόσμο" αλλά να μεν κάμνει τίποτε για να σταματήσει την κάθε ρότσα μέστον Ατλαντικό Ωκεανό που δηλώνει ότι εν "χώρα" για να κάμνει το πλυντήριο.

- Σκέφτου να πιστεύκεις ότι το σύστημα θέλει το καλό σου, τζιαι να περιπαίζεις τζιήνους που κάμνουν ότι τους καβλώσει έξω που το τούντο παναίρι που εσού στηρίζεις. Εσού εντομεταξύ, να γαμιέσαι 8 ώρες την ημέρα πίσω που ένα γραφείο για να κουντάς χαρτούθκια. Μετά να πηέννεις έσσω τζιαι να κάμνεις report πληροφορίες που σου δειούν στα social media τζιαι να νομίζεις ότι είσαι έξυπνος τζιαι πληροφορημένος.

- Σκέφτου να νομίζεις ότι δεν είσαι υπεύθυνος επειδή απλά "δεν τους εψηφισες τζιηνους" αλλά οι οργανισμοί τζιαι άτομα που κάμνεις αλλαξοκωλιές καθημερινά τζια που ειναι μέστην κυβέρνηση εν διαφορετικοί -- τζιαι να παπαγαλίζεις πριν να πάεις να ππέσεις για να μεν σε πιάσει η πελλάρα "εννεν ουλλοι έτσι, εν μονο το 99% . εγιω ειμαι καλό πλασμα".

Να πετυχαίνεις μέσα που το Κυπριακό σύστημα έννεν κατόρθωμα. Εν κατάντια.

5 Replies to “Τι λαλούν τα Cyprus Papers για εσένα”

 1. Ποιοι εν τουτοι που καμνουν οτι τους καβλωσει εκτος συστηματος? Εισαι ενας που τζινους αραγε? Η απλα εισαι στον πατο του συστηματος και αρχισες να το παιζεις εκτος οταν μετα που χρονια γλυψίματος επιες να δακκασεις τον κωλο του συστηματος και εχεσε σου μεσα στο στομα?

   1. Δεν το νομιζω αν και θα φανει καλυτερα αν ισχυει αυτο που λες τους επομενους μηνες . Οταν γινεις conditioned απο το συστημα για 3+ δεκαετιες δεν μπορεις να αφυπηρετισεις εκτος και αν ολα τα “φωτα” σβησουν.

    1. Εκτιμώ την προσπάθεια για bait ρε τσεκεβάρα antifa.cy lol αλλά νομίζω ενναπρέπει να μείνεις με την απορία .

     Χάρου την Κυριακή σου. Δευτέρα δευτέρα δουλειά να υπηρετείς το σύστημα τζιαι να κλαίεσαι για να το αλλάξεις ((αν δεν είσαι δλδ τρόφιμος τζιαι εσύ της μάνας σου σε κανένα υπόγειο)

     κουμμούνια. best. suckers. ever.

     1. χαχαχαχα Θα δεις σε μερικους μηνες τι προσπαθεια ειναι αυτη που κανουμε και θα καταλαβεις πολυ ευκολα αν ειναι για μπειτ η κατι αλλο. Εσυ απλα κατσε και συνεχισε να καμνεις τα συνηθησμενα νομιζομενος οτι εισαι υπερανω και η κατασταση σου ειναι υπο ελεγχο(Αυτο δεν κανεις αλλωστε ολη σου την ζωη μεχρη που σε χτυπα η αληθεια?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *