Τι λαλούν τα προστίματα τροχαίας για εσένα

Θέλω να σου πω θκυο κουβέντες φιλούιν μου. Το σύστημα προστίμων στην Κύπρο εν ένα θέατρο που ούλλοι αποφασίσαμε να κάμνουμε τους καρακιόζηες. Σκεφτουτο το καλά. Βρέθουντε 10-15 υψηλόβαθμοι καρκανίκαυλοι μέσα σε μιαν αίθουσα τζιαι προσπαθούν να αποφασίσουν τι να κάμουν για να λύσουν το πρόβλημα με τες παραβάσεις. Τζιαι είμαι σιουρος θα φύρνουνται που τα γέλια.

Τζιαι μεν σκεφτείς οτι είμαι υπέρ του κράτους ή κάτι. Τζιαι ο λόγος που δεν είμαι υπέρ είναι γιατί το σύστημα, το τάχα νομιμο, προστατεύκει τζιηνους έχουν μέσο τζιαι γαμά τους υπόλοιπους. Είσαι τζιήνοι που ξέρεις τζιαι όι τζιήνο που ξέρεις. Τζιαι μετά λαλούν σου ότι χωρίς αρχές θα "καταρρεύσουν ουλλα" για να σε κρατούν μέστην στάνη με τα άλλα αρνιά.

Τζιαι τι αποφασίζουν τούτα τα κοπέλλια; Να βάλλουν 150-200 τζιαι 300 ευρώ προστίματα σε εσενα, στον μέσον Κωστή τζιαι στον μέσο Γιαννή που φκάλεις 1000 ευρώ τον μήνα. Εντομεταξύ τζιηνοι που φκάλουν 3-4000 τον μήνα να παρκάρουν όπως τους καβλώσει πάστα πεζοδρόμια, να προσπερνούν όπως τους δόξει να κάμνουν βασικά ότι θέλουν γιατί απλά το αναλογικό πρόστιμο βάση του πόσα πιάννουν εν μηδενικό ποσό.

Τζιαι εσού να έσσιεις δλδ τζιαι 2 αυτοκίνητα τζιαι να τα παρκάρεις δεξιά αριστερά γιατί εννεσσιει παρκινγκ. Να τα πιάννεις για πάεις θκυο αππελλιές τόπο. Ταυτόχρονα να είσαι που τα πιο μεγάλα βορτούθκια μέστην Ευρώπη γιατί δεν κινέισαι. Τζιαι να παραπονιέσαι ότι η πόλη σου εν ανυπόφορη ενώ εσού ουσιαστικά, το μέσο αρνί-ψηφοφόρος να είσαι ο καθρέφτης του συστήματος.

Γιατί εν το αλλάσουν? Μα πολλά απλά γιατί εαν το εκαμναν το πρόστιμο αναλογικά με το πόσα πιαννει κάποιος, θα έπρεπε να αποκαλύψουν τα πόθεν έσχες. Τζιαι τζιαμε να δεις κουρτίνες που ήσσιε να ππέσουν. Τζιήνα τα μαύρα που έπιανες ενναπρεπε να γραφτούν κάτω. Τζιαι κανένας Κυπραίος εν το θέλει τούτο γιατί είμαστε πατημένοι ούλλοι μέστην απάτη.

Σκέφτου 15%-25% του μισθού σου να πηέννει σε πρόστιμο εαν παίζεις τον καβλάντη μέστην στράτα. Θα ελύναμε τον οικονομικό πλεόνασμα της Ευρώπης ούλλης σε ένα χρόνο. Στην σιηρόττερη περίπτωση οι στράτες τζιαι τα πεζοδρόμια μας θα ήταν γυαλλίν με τον μέσο Κυπραίο να χάννει τζιαι 10 κιλά. Ο αέρας θα ήταν πιο καθαρός τζιαι τα νοσοκομεία πιο άνετα. Με μια σιεπεθκιά, πολλά περτίτζια.

Αλλά εξίασες. Είσαι Κυπραίος. Ττόπουζος. Ακριβώς όπως τζιηνους που ψηφίζεις. Βολεμένος, είτε εσού είτε ο τζιήρης, αρφός ή η μάνα σου. Κάποιος κάποτε εφιλησε κάποιον κώλο για είσαι τζιαμέ που είσαι. Τζιαι απλά ξιάννεις τες σκυτάλες που έπιασες τζιαι παραπονιέσαι όταν τζιαι όποτε σου καβλώσει για τους άλλους.

Οξά νομίζεις εν πολλά δύσκολο να ιδρύσουν ένα σώμα που να γυρίζει με πολιτικό αυτοκίνητο τζιαι να μοιράζει προστίματα; Πιάννω το αυτοκινήτο που το αερόδρομιο τζιαι ώστε να πάω έσσω μετρώ 10-15 παραβάσεις. Άνετα 500-700 ευρώ την ώρα. Φκάλλεις τα έξοδα του σώματος τζιαι πιερώνεις τζιαι τους μυστικούς τροχονόμους παχουλλά. Γεμώνεις τζιαι τα ταμεία του κράτους. Αλλά ούτε τζιαι τούτο δεν το κάμνουν γιατί ξέρουν πολλά καλά ότι εαν το κάμουν ενναπρέπει να προσλάβουν ένα τάγμα τηλεφωνήτριων για να βάλλουν μέσο για γιούς υπουργών, γνωστών κλπ. '5 λεπτά επαρκαρα ρε κουμπάρε...., ρε φίλε εχτήπησε η πεθερά μου το πόι της τζιαι...., εν τον είδα ρε φίλε...., ξέρεις τον Κωστη που τα τριβίλλουρα; ειμασταν σηράες ρε. Έλα ποτζιή στον Γιαννή να σε τζιεράσω...."

Ξέρεις τα. Εν γραμμμένα μέστο DNA σου όπως εν γραμμένο μέστην φύση του κάττου να γλύφει τ' αρτζιήθκια του.

Επειδή φιλούιν μου το πρόβλημα έννεν ο νόμος. Το θέμα είναι ότι στο κωλονήσι της μπακκίρας που ονομάζετε Κύπρος εδημιούργησες ενα κοινωνικό συμβόλαιο που ουσιαστικά εν άγραφος νόμος. Ξέρεις τι γινισκεται τζιαι ταυτόχρονα προσπαθείς να γινείς όπως τζιηνους που παραπονιέσαι. Τζιαι ποττέ εν γινεται τίποτε γιατί βασικά, όπως λαλεί τζιαι ο Νίτσε, θωρείς το χάος τζιαι το χάος θωρείσε κατάμματα. Τζιαι μιτσοκαμμας του γιατι "This is Cyprus". Εισαι ένας παλιάτσος μέσα σε ένα τσίρκο που εσύ έστησες τζιαι πουττοκλαίεσαι γιατί οι άλλοι εν πιο γελοίοι που εσένα.

Τι κάμνουν οι πολιτικοί σου για να σου ρύφκουν σκόνη μέστα μμάθκια τζιαι πισκαλιάς όπως τον καθυστερημένο; Αυξάνουν σου το πρόστιμο 50 ευρώ για σε γαμούν εσένα, τον μέσο πολίτη καλύττερα. Τζιαι επειδή ως μέσος πολίτης/ψηφοφόρος είσαι τζιαι νάκκον ληψιμιός λαλείς "μπράβο, έτσι, θα μάθουν να μεν κάμνουν πελλάρες. Mπράβο στην αστυνομία μας hur dur". Τζιαι επειδή είσαι τόσο μαννός που δεν καταλάβεις πόσο μαννός είσαι, πιστεύκεις το.

Λύση υπάρχει για να λυθεί το πρόβλημα σου εαν όντως το κράτος ήταν τζιηνο που σου λαλούν τζιαι τζιηνο που νομίζεις ότι είναι. Προυποθέτει όμως να ήσσιες την τσίππα να γινείς η αλλαγή που θέλεις. Να ήσσιες τα αρχίδια για σιέζεις τους παρέες σου τζιαι την ράτσα σου όταν κάμνουν μαλακίες. Εάν τέλος δεν τα εκατάφερνες να ήσσιες τα κριτήρια τζιαι αρχίδια να πάεις σε μια πιο πολιτισμένη χώρα τζιαι όι να πουτανοσυντηρείσαι μέσα σε έναν αραπομαχαλλά.

Αλλά το πρόβλημα εννεν μόνο τζιήνο. Το θέμα είναι ότι το κωλονήσι σου δεν είναι καν τζιήνο που νομίζεις γιατί άλλον σου εδείκαν τζιαι άλλο σου εμπείξαξν. Τζιηνοι που εν τζιαμέ τζιαι τρων τζιαι σπάζουν έννεν εσένα που σκέφτουνται. Εσσιει που το 74' πουλούν σε με το κιλό τζιαι εσένα τζιαι την ράτσα σου τζιαι λαλούν σου να δυκλίσεις αλλού για να μεν τους πιάσεις με τα σιέρκα μέστην πούγκα σου. Φταιν οι "άλλοι" λαλούν σου. Τζιαι πιστεύκεκις το. Τζιαι επειδή είσαι πουττούιν, φτανόκαρτος, ππαραόπιστος τζιαι διψασμένος για σημμασία τζιαι διάκριση, αποφάσιζεις να γινείς όπως τζιηνους. Γιατί if you can't beat them, join them έννεν; Τζιαι έτσι, θα συνεχίσεις το ίδιο φκιολί έτσι ώστε η επόμενη γεννιά να σου λαλεί τα ίδια πράματα που τους κατηγορείς τωρά -- εάν τζιαι εφόσον καταφέρεις να παρκάρεις τον κώλο σου σε καμιά καρεκλούα που σήμερα καταρκεσαι.

Επειδή this is Cyprus ρε: Βολεύτου or die trying.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *