Πως να μάθετε τι γίνεται με το 5G χωρίς να γνωρίζετε τίποτα για το 5G

Ή θα μπορούσε ο τίτλος να είναι "Πως να μαθαίνετε πληροφορίες για ένα θέμα χωρίς να βλέπετε το θέμα κατάμματα". Αν θέλετε για παράδειγμα να μάθετε πως λειτουργεί η πραγματικά η επιστήμη σε πρακτικό επίπεδο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε πως λειτουργεί όταν υπάρχει ένα φλέγον θέμα στον επιστημονικό χώρο.

Enter 5G

Μερικοί ειδικοί υποστηρίζουν το 5G.
Μερικοί άλλοι ειναι διστακτικοί.
Όλοι αυτοι οι ειδικοί πήραν παρόμοια πτυχία.
Είναι όλοι επιστήμονες.

Αλλά βλέπετε, για κάποιο "περίεργο" λόγο, οι pop-science-ειδικοί του facebook ξέρουν σίγουρα ότι οι διστακτικοί/επιφυλακτικοί που είναι ενάντια στο 5G εν πελλοί, παρανοικοί τζιαι δεν είναι που την "σωστή" μερκά της επιστήμης. Με άλλα λόγια κάποιος που φοβάται κάτι που ο ίδιος παραδέχεται πως δεν γνωρίζει είναι βλάκας. Ναι, φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Η μη πίστη στους ειδικούς και το risk-management θεωρείται βλακεία.


You wrong/stupid έναντι Me right/smart

Όντως παραδόξως, τα ίδια τα social media αποκόπτουν την αντίθετη άποψη ορισμένων επιστημόνων και των υποστηρικτών τους και στηρίζουν την άποψη ότι είναι ούλλα εντάξει με το 5G. Κανένας κίνδυνος κλπ (με μηδέν μακροχρόνιες έρευνες στην υγεία). Φτάσαν στο σημείο όπου οι "ειδικοι" με τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών μιλούν για ιατρικά θέματα. Δλδ δεν έχουν σεβασμό ούτε προς τον όρο "ειδικότητα" έστω και αν προσπαθούν να πίσουν την αντίθετη στρατιά να "πιστεύει τους ειδικούς". Απλά ξέρουν ότι εάν κάνεις κερκίδα στην ειδικότητα για κάποιο περίεργο λόγο κερδίζεις και επιστημονικούς πόντους.

Η δικαιολογία για τούντο boycott είναι ότι θα προκαλέσουν παραπληροφόρηση σε άτομα που δεν είναι και τόσο ..."λαμπρά". Με άλλα λόγια σου λένε ότι είσαι αρκετά βλάκας για να μασίσεις την πληροφορία Α που την επιστημονική πηγή Α, αλλά είσαι αρκετά έξυπνος για να κατανοήσεις την πληροφορία Β απο την επιστημονική πηγή Β που σου επιτρέπουν ελεύθερα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Καλοσωρίσατε λοιπόν στο lobbying της "επιστήμης". Επειδη ναι, ζούμε σε ένα κόσμο όπου μερικοί ανθρώποι νομίζουν οι επιστήμονες είναι κάποιες αθώες, αντικειμενικές ψυχές που θα ήθελαν μόνο το καλό της ανθρωπότητας και δεν έχουν κανένα άλλο συμφέρον όπως οι υπόλοιποι ανθρώποι. Δεν έχουν τα ίδια πάθη, αδυναμίες και φιλοδοξίες. Και γι΄αυτή την γαμομυαλιά έχουμε να ευχαριστήσουμε το λαμπρό μας Hollywood όπου μετά απο μια δεκαετία προπαγάνδας με super heroes ήρθαμε στο συμπέραμα ότι "science good", "ignorance bad".

Κάτι δλδ όπως ενομίζαμεν για τους παπάες για χιλιάδες χρόνια. Είναι οι αγνοί, αντιπροσώποι του θεού, που δεν θα μπορούσαν να κουβαλούν κακεντρέχια. Οι περισσότεροι, αγνές και αθώες ψυχές εννεν? Ανεξάρτητα όμως ότι μας επήρεν εκατοντάδες χρόναι να μάθουμε ότι πολλοί είναι βιαστές ανηλίκων, σφετεριστές εξουσίας, ομοφυλόφιλοι που ήβραν άνετο χώρο να παραθερίζουν ανενόχλητοι, ασπονδυλοι υποστηρικτές των βαρβάρων για να επιβιώσουν κλπ.

Τζιαι ενομίζετε η θρησκεία άφηκεν μας? Επειδη εάν τους πιάσεις τουτους έναν ένα σε μια συζήτηση με κριτική σκέψη τα μόνα τους επιχειρήματα θα ειναι:

NPC: "Το κατα Davidson et al. ευγαγγέλιοοο μας λέει ότι το Χ ισχύυειιιι..."
Άτομο που αμφιβάλλει: "Και τι γινεται με το Ψ που είναι στο άλλο επιστημονικό ευαγγέλιο?"
NPC: "ΑΙΡΕΣHΣ!!!! Αποσιωποίηση για το καλό και την προστασία του ποιμνίου!!!"

Και έτσι μαθαίνετε όσα (αναγκαία σαν πολίτης) θέλετε να ξέρετε για το 5G και τον ρόλο της επιστήμης στην ζωή σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *